onsdag, juni 07, 2006

web2.0 og agile metoder

Web2.0 er social software, udviklet med hurtige metoder (rapid development) og med høj risiko for ikke at ramme - men så laver man bare jo bare en omér. Hellere udkomme med en beta end slet ikke at udkomme.
Det passer rigtigt dårligt til den måde man normalt udvikler software i store virksomheder - her er det langsom og 'sikker' udvikling, komplekse forretningsregler og fokus på integrationer med interne it-systemer. Det er vandfaldsmodeller med laaange, store milepæle og store lanceringer.
Extremeprogramming og agile metoder har længe forsøgt at gøre op med disse traditionelle metoder, men jeg mangler lidt at se forbindelsen mellem agile og web2.0.
Måske kan det skyldes at web2.0 meget har fokus på funktionalitet og grænseflade, og mindre på de metoder der skal til for at udvikle disse. Måske anvender de mange web2.0 teams allerede disse agile metoder, men glemmer bare at fortælle om dem.

Jeg har tænkt mig at researche lidt mere på området , men tør nok allerede nu konkludere at hvis man skal lykkes med web2.0, så sker det ikke med vandfaldsmodeller og de gamle IT-metoder.

Læs mere http://www.stoweboyd.com/message/2006/05/ben_metcalfe_on.html

-thomas elton


Comments: Send en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?