torsdag, november 24, 2005

Regneark til onlinebrug, men ikke kollaborativt: Numsum

Num Sum: web spreadsheets
Flickr Photo

Jeg fortsætter min udforskning af værktøjer man kan arbejde med over nettet i ægte AJAX-interface. Lige nu kører det meget godt med at introducere Writely til mine kolleger, uden at vi rigtig er kommet i gang. Tanken er at bruge kollaborative online office-agtige værktøjer i stedet for at sende mails rundt i afdelingen og bede dem om at sende deres input hver især, hvor efter man modtager 4 forskellige personers vidt forskellige input (måske bruger nogle excel, nogle powerpoint), og så skal man samle informationerne, sende dem afsted, hvor efter den 5. person sender sine input!

Med writely opretter man et dokument på nettet som man inviterer folk til at skrive i, det er kun synligt for dem der er inviteret, og så kan man bagefter gemme det som en word-fil. Top fedt!

Jeg havde håbet på at NumSum var lige så fedt som writely, men desværre har det ikke de samme kollaborative features som writely. Man kan gøre et regneark offentligt tilgængeligt, men det er stadig kun forfatteren, der kan skrive i det.

Hvis I kender et værktøj der gør for regneark, hvad writely gør for tekstbehandling, så post en kommentar.

- Jens Poder

Technorati Tags: , ,


Comments: Send en kommentar<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?