torsdag, oktober 27, 2005

God dag med BBC på New Media Days

Glad for at web 2.0 tanker fyldte i så mange indlæg i dag på New Media Days konferencen i Valby hos gode gamle Nordisk Film (men arrangeret af DR).

Især public service broadcasteren over dem alle BBC viste gode takter med keynote-oplæg fra Oliver Gardiner, hvor han omtalte BBC's rolle på webbet til i stigende grad at være "custodians and fascilitators of content owned by the users". Brugergenereret indhold er ellers den normale term der bruges i Broadcast kredse. Det er en stor udfordring for broadcast virksomheder at skulle overgive denne kontrol til brugerne, men det er netop hvad BBC gør i et par markante projekter.

Ud over H2G2 (et projekt oprindelig startet af Douglas Adams som en webversion af Hitch Hikers Guide to the Galaxy) som er BBC's svar på Wikipedia præsenterede BBC deres Creative Archive og deres BBC Backstage

Creative Archive er simpelthen en åbning af BBC's tv-arkiver, sådan at almindelige brugere kan bruge arkiv-materiale fra BBC's fantastiske TV-arkiv og klippe dem sammen på nye måder efter egne behov.

BBC Backstage er lidt mere for nørderne. Her lægger BBC forskellige XML-feeds til rådighed for remixability og showcaser eksempler på nye mashups fra brugere med styr på programmering.

Remix and Share your BBC var de ord Ben Metcalfe og Paula Le Dieu brugte om de to projekter som er en del af et større "Open BBC push".

Kig ind på de to sites og se hvordan en Broadcaster der tør udfordre kontroltabet i Web 2.0 ( selv om Oliver Gardiner i pausen indrømmede at det var et voldsomt kulturskift der vakte stor modstand at pille ved den traditionelle afsender/modtager akse).

- Jens Poder


Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?